استاد «فرهنگ شریف» از نوازندگان سرشناس و برجسته و صاحب سبک تار ایرانی که در حالت کما قرار داشت، در بخش آی سی یو بیمارستان «عرفان» شهر تهران بستری است.
فرهنگ شریف که چندی پیش دو عمل جراحی چشم و لگن را با موفقیت پشت سر گذاشته بود، سه روز قبل در بیمارستان به کما رفت و حالا پس از خارج شدن از این وضعیت در بخش آی سی یو بیمارستان «عرفان» شهر تهران بستری است.
این استاد پیشکسوت موسیقی ایران طی دوسال گذشته به سبب ضعف بدنی در منزل بستری بود که روزهای گذشته با وخیم شدن وضعیت ایشان به بخش مراقبهای ویژه در بیمارستان عرفان منتقل و سپس به کما رفت که حالا از کما خارج شده و طبق گفته یکی از نزدیکانش به خبرنگار ما، وی در بخش آی سی یو بستری و حال عمومی و سطح هشیاری ایشان رو به بهبود است، حتی تمامی دستگاههای تهویه مصنوعی از وی جدا شده و استاد شریف از تنفس طبیعی خودشان استفاده می کنند.
فرهنگ شریف از نوازندگان سرشناس و برجسته و صاحب سبک تار است که سال ۱۳۱۰ در شهر آمل به دنیا آمد و از نوازندگان برتر نیم قرن اخیر ایران محسوب میشود. وی تار را نزد استادان عبدالحسین شهنازی و مرتضی نیداوود، تارنوازان بزرگ اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی آموخت، اما شیوهٔ نوازندگی وی به اساتیدش شباهتی ندارد و مخصوص خود اوست. همچنین وی از تکنوازان و بداههنوازان سرشناس موسیقی ایرانی هم شناخته میشود.
شریف در سن دوازده سالگی اولین تکنوازی خود را که به صورت زنده از رادیو پخش میشد با موفقیت اجرا کرد و به دنبال آن در اغلب برنامههای گلها به عنوان تکنواز آواز، خوانندگان برنامه را همراهی میکرد. یکی از مهمترین و دلنشینترین سبکهای نوازندگی تار متعلق به اوست.
ایشان با ابداعاتی که در نحوه انگشتگذاری و مضراب زنی در نقاط مختلف سیمهای تار انجام داده از تار صدائی کاملاً متفاوت به وجود آورده که بسیاری معتقندند زیباترین صدای تولید شده از ساز تار است.
این آهنگساز با قریحه بیمانندش ملودیهای بسیار لطیف و زیبا ساخته، استفاده از ظرفیتهای تار در صدادهیهای متنوع، سکوتهای سنجیده، آفرینش جملاتی فارغ از قالبهای ردیف، جوابهای کوتاه و مؤثر، اجرای ماهرانه انواع کششها و مالشهای طولی و عرضی که ریشه در روشهای ویولن نوازی ایرانی دارد، تکیه بر خیال آزاد و قدرت ایجاد موقعیتهای خلسه آور هنگام تکنوازی و آفرینش کوکهای گوناگون اختصاصی از ویژگیهای برجسته هنر نوازندگی این استاد تار است.
فرهنگ شریف در کارنامه هنری خود با خوانندگانی چون اکبر گلپایگانی، ایرج، تاج اصفهانی، غلامحسین بنان، محمدرضا شجریان و… همنوازی داشتهاست و در چند فستیوال بینالمللی از جمله فستیوال موسیقی برلین توانستهاست ساز تار را به خوبی به جهانیان بشناساند. فرهنگ شریف چند سالی را در دانشگاههای مطرح آمریکا به امر آموزش موسیقی مشغول بود.
شایان ذکر است که استاد «فرهنگ شریف» دارای نشان درجه یک هنری معادل دکترا است.
«کرمانشاه کنسرت» آرزوی سلامتی و بهبودی کامل برای این استاد پیشکسوت موسیقی ایران دارد.